Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

κ. Αθηνά

Αθηνά Κυριακίδου

Άκουσα σήμερα στον ΑΣΤΡΑ (8:30) την Βουλευτίνα του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου να δίνει συνέντευξη στον διευθυντή του σταθμού Γιώργο Παυλίδη. Όταν ρωτήθηκε για το χτεσινό μνημόσυνο του Γρίβα, στο οποίο παραβρέθηκε η ηγεσία του συναγερμού, εκτός από τον πρόεδρο του και υποψήφιο πρόεδρο Νίκο Χρυσάνθου Αναστασιάδη, ο οποίος για ευνόητους λόγους απουσίασε με τον Καρογιάν στο εξωτερικό και πως μπορεί το ΔΗΚΟ να συνεργαστεί με αυτούς που τιμούν τον Γρίβα, η Αθηνά απάντησε πως και με το ΑΚΕΛ έχει το ΔΗΚΟ ιδεολογικές διαφορές και όμως συνεργάστηκε. Κυρία Αθηνά εδώ δεν μιλούμε για ιδεολογικές διαφορές. Μιλούμε για τον ιδρυτή της ΕΟΚΑβ μιας παρακρατικής, παράνομης, παραστρατιωτικής οργάνωσης, η οποία υπόσκαπτε το κράτος , πολέμησε το νόμιμο κράτος, προέβαινε σε τρομοκρατικές ενέργειες και επεξεργάστηκε σχέδια ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης. Και στο τέλος βέβαια συνεργάστηκε η οργάνωση αυτή με την χούντα της Ελλάδας στο πραξικόπημα το 1974 κατά το οποίο ανατράπηκε η νόμιμή κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την τούρκικη εισβολή και την κατοχή της μισής Κύπρου. Ο συναγερμός με τον οποίο η ηγεσία του ΔΗΚΟ συνεργάζεται, στέγασε, πολιτικοποίησε, ανέδειξε στην ηγεσία του και σε πολιτειακά αξιώματα, στελέχη της ΕΟΚΑβ και πραξικοπηματίες, τιμά και στήνει μνημεία σε πραξικοπηματίες, σ’ αυτούς που κατέλυσαν την δημοκρατία. Για ποιάν δημοκρατία και αντίσταση μας μιλά η ηγεσία του ΔΗΚΟ;
Δεν είναι ιδεολογικό το θέμα. Είναι θέμα αρχών και αξιών (έχει το ΔΗΚΟ αρχές και αξίες;).
Βέβαια και ο Γιώργος Παυλίδης δεν επέμενε και δεν έβαλε το θέμα στις σωστές διαστάσεις του.

Η Αθηνά Κυριακίδου μας μίλησε και για τη συμφωνία της 8ης Ιούλη, όπως αρέσκονται να αναφέρονται οι λεγόμενοι ενδιάμεσοι, διάμεσοι και παράμεσοι. Όμως ξεχνούν πωςστην πρώτη παράγραφο αυτής της συμφωνίας γίνεται αναφορά στη λύση ΔΙΖΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΗΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, για την οποία κανένας δεν κάνει αναφορά, εκτός από το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο για την προεδρία της δημοκρατίας ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΛΑ, που ξεκάθαρα την υποστηρίζει..
Στη συνέντευξη της η Αθηνά όπως και την προηγούμενη φορά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μπέρδευε τις λέξεις, τα ονόματα και έδειχνε ταραχή.
Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως αν οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ προβληματιστούν ποιος είναι ο κάθε υποψήφιος και ποιες πραγματικά είναι οι θέσεις του και όχι αυτές που προβάλει λίγες μέρες πριν τις εκλογές, θα βρεθούν μαζί μας και θα στηρίξουν τον ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΛΑ, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος για λύση του κυπριακού στη βάση ενός ενωμένου κράτους με δύο συνιστούντα μέρη, σε μια ομοσπονδία και όχι συνομοσπονδία (ή χαλαρή ή αποκεντρωμένη ομοσπονδία) που στην ουσία θα χωρίζει τον τόπο με όλες τις συνέπειες. Αλλά ούτε και σε διχοτομικές επιλογές με όλους τους κινδύνους.
Κανένας από τους άλλους υποψήφιους δεν μας λέει σε ποιο πλαίσιο θα επιδιώξει λύση του κυπριακού.

2 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Όντως ήταν και συγχυσμένη και ταραγμένη η κα Αθηνά! Έδειχνε κάπου αλλού να είναι το μυαλό της!

ανέραστη Αθηνά είπε...

πονηρούλη Άνευ, όλα τα ξέρεις εσύ.

άμα διαβάσετε η ακούσετε τις δηλώσεις της Αθηνούλας την τελευταία 3ετία, θα διαπιστώσετε ότι η κάθε δήλωση της αναιρεί την αμέσως προηγόμενη.