Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Καληνύχτα!

Γιατί απευθυνθήκαμε στο μηχανισμό στήριξης (τρόικα), αφού τους θεωρούμε κλεφταράδες; Αν του πει κανένας λάμνε shυλομαυροΫρευκε εν να φταίει; Απευθυνθήκαμε Νίκο Αναστασιάδη, διότι μας ανάγκασαν αυτοί που επιμελώς αποφεύγεις να κατονομάσεις και να τους αποδόσεις ευθύνες, διότι είναι μέρος της τάξης που εκφράζεις εσύ και το κόμμα σου και της οποίας είσαι υποψήφιος.
Παλαιότερα ο κόσμος που βρισκόταν σε οικονομική ανάγκη απευθυνόταν στους τοκογλύφους ξέροντας τις συνέπειες, όμως επειδή δεν είχε άλλη επιλογή δανειζόταν από τους τοκογλύφους, ξέροντας πως είναι κλεφταράδες. Διάβασε και λίγο Παύλο Λιασίδη και ίσως καταλάβεις. (Τα βάσανα του φτωχού Πετρη) αν δεν κάνω λάθος, ποιήμα του Παύλου Λιασίδη.

Ο υποψήφιος της πλουτοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αγωνιζόταν (και αγωνίζεται, άσχετα με το τι συμφώνησε με την μισή ηγεσία   του ΔΗΚΟ), για ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, τώρα μας λέει ότι έχει πρόταση για να μην ιδιωτικοποιηθούν και ποια είναι αυτή η πρόταση, μας είπε; Μιλούν για μετοχοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών. Και ποιοι θα πάρουν τις μετοχές; Οι μισθωτοί εργαζόμενοι; Οι άνεργοι; Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες; Ασφαλώς θα τις πάρουν οι έχοντες το χρήμα, αυτοί που ο Αναστασιάδης και τα κόμματα της δεξιάς εκφράζουν.
Μας είπε ο σοφός Αναστασιάδης πως για την ανεργία ευθύνεται ο Χριστόφιας και η κυβέρνηση του. Μήπως ευθύνεται και για τα εκατομμύρια ανέργων στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ; Και αν στον υπόλοιπο κόσμο για την ανεργία δεν φταίει ο Χριστόφιας και η αριστερά ποιος φταίει; Μήπως  εδώ και αλλού  είναι συνέπεια του καπιταλισμού και ιδιαίτερα ευθύνεται για τις οξυμένες συνέπειες ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που θαυμάζει ο υποψήφιος της πλουτοκρατίας και το κόμμα του;


Παύλος Λιασίδης: «Μπλέπει περίτου ο στραός, που έναν μεθυσμένον»
«Οι γλυκάες των Πατρίδων, εγεννήσαν τους πολέμους»

2 σχόλια:

Σολιάτης είπε...

Ο Αναστασιάδης πριν συμφωνηθεί οτιδήποτε με την τρόικα είπε πως αν εκλεγεί πρόεδρος (μη κακό μας), θα διαπραγματευτεί το μνημόνιο. Αφού δεν ήταν τίποτε σίγουρο και αφού έλεγε πως δεν ήταν ενήμερος, τι θα διαπραγματευόταν; και τώρα λέει θα διαπραγματευτεί το μνημόνιο, δηλαδή τι εννοεί, να το προσαρμόσει στις θέσεις του συναγερμού δηλαδή στις αρχικές θέσεις της τρόικα;

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Σολιάτη ,
Χρόνια Πολλά και Καλά!

Όμως τα δικά μου τα σχόλια γιατί τα έσβησες;
ΣΟΥ έχω περιγράψει με ποιον τρόπο μπορείς να αναγνωρίσεις ποιος είναι ο αληθινός Anef_Oriwn και ποιος ο προβοκάτορας…