Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αλλαγή πορείας;

Τούτα τα συνέδρια του (ΔΗ)ΣΥ δεν τα καταλάβω. Έκαναν πρώτα ένα συνέδριο για να ορίσουν την ανώτατη ηγεσία (κάμποσους αντιπροέδρους και αναπληρωτές), και για να εξαγγείλει ο Αναστασιάδης την υποψηφιότητα του για την προεδρία της δημοκρατίας. Ύστερα από λίγες μέρες έρχονται για να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο υποψήφιος τους για την προεδρία. Τέλος πάντων, τώρα που έβαλε υποψηφιότητα η Θεοχάρους shαίρουνται πως λειτουργούν δημοκρατικά.
Απ’ όσα άκουσα διαπιστώνω:
1 ο ν. Αναστασιάδης και η Ε. Θεοχάρους συμφωνούν ότι η κυβέρνηςη Χριστόφια έφερε την καταστροφή στην Κύπρο τόσο στην οικονομία, όσο στην εσωτερική κατάσταση και ακόμα χειρότερα στο κυπριακό.
2 Η Ελένη και ο κ. Νίκος συμφωνούν στην οικονομία. Θέλουν την οικονομική ανάπτυξη στα πλαίσια της πλήρους λεγόμενης (ελεύθερης αγοράς), της ιδιωτικοποίησης κάθε μορφής κρατικής παρέμβασης, δηλαδή της λογικής το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και στο τέλος επικρατούν οι δυνατοί.
3 Στο κυπριακό συμφωνούν και οι δύο ν. Αναστασιάδης και η Ε. Θεοχάρους ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία. Όμως δεν ξέρουμε αν συμφωνούν στο ποιάν πορεία θέλουν ν’ ακολουθήσουμε. Ούτε ο Νίκος μας είπε ποιαν πορεία θα ακολουθήσει, εκτός από το ότι θα βάλει συνομιλητή και δεν θα συνομιλεί ο ίδιος (για να φύγει ο φόβος των αντιανανιστών), και το ότι παραδέχτηκε πως έκανε λάθη (δηλαδή εννοεί ότι έκανε λάθος για το ναι στο σχέδιο Ανάν; Ή για την υποστήριξη στη χαλαρή ομοσπονδία;
Αλλά ούτε η Ελένη μας είπε ποια είναι η πορεία που θ’ ακολουθήσει, αυτή των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, δηλαδή ΟΧΙ-ΟΧΙ-ΟΧΙ. Δεν μας είπε επίσης αν συμφωνεί με την ένταξη στον συνεταιρισμό για την (ειρήνη), ούτε και με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, που αυτή τη φορά ο Νίκος την άφησε απ’ έξω.
Τέλος πάντων έδωσε τη μάχη η Ελένη για την τιμή των όπλων.
Θα ήταν όμως καλά να ξέρουμε την πορεία που έχουν στο μυαλό τους, αν έχουν.

3 σχόλια:

νεος είπε...

Η Θεοχάρους σύντροφε εξεκαθάρησε στην ομιλία της ότι διζωνική γιοκ.

Ο κ. Νίκος εν την συναφέρνει καν.

Η Ελένη δεν εκατέβηκε για την τιμή των όπλων αλλά για να δημιουργίσει πολυσυλλεκτικό προφίλ τζιαι να το πουλήσει παρακάτω.

Εν καλά που έκαμε ο Αναστασιάδης τζιαι εν εσυνάφερε στην ίδια ομιλία το ΝΑΤΟ τζιαι την αποστρατικοποίηση...

Anef_Oriwn είπε...

Νέε,

Για ποιους "Εν καλά που έκαμε ο Αναστασιάδης τζιαι εν εσυνάφερε στην ίδια ομιλία το ΝΑΤΟ τζιαι την αποστρατικοποίηση...";
Πάντως η αίσθηση και η άποψη η δική μου είναι ότι πάμε ολοταχώς για διχοτόμηση, είτε με τον έναν είτε με την άλλη!

Σολιάτης είπε...

Την ίδια ερώτηση έχω θα έκανα κ' έφω σύντροφε Νέε. Η Ελένη είναι γνωστό πως δεν θέλει τη δ.δ.ο. ο Αναστασιάδης τη Θέλει;. Συμφωνώ με τον Ανεφ πως και με τον ένα και τη άλλη ο διαχωρισμός είναι αναπόφευχτος, είτε 2 κράτη σε χαλαρή ομοσπονδία είτε διχοτόμι΄ση.