Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Απαντήσεις...

Για ποια συνέπεια του Συναγερμού μας μιλούν κάποιοι, που κυρίως λίγο πριν από κάθε εκλογές ντύνεται τον (ελληνικό ή) εθνικιστικό μανδύα; Για ποια συνέπεια που για ευνόητους λόγους παρουσιάζεται με δυό ή περισσότερες θέσεις, για να είναι μέσα σ’ όλα; Για ποια διζωνική ομοσπονδία που υποστηρίζει ο Συναγερμός μας μιλούν; Την χαλαρή ομοσπονδία δηλαδή σχεδόν 2 κράτη, ή συνομοσπονδία; Πότε ο Συναγερμός καλλιέργησε κουλτούρα συνύπαρξης και συμβίωσης με τους τουρκοκύπριους και κατηγορείται το ΑΚΕΛ για απραξία; Το ΑΚΕΛ έκανε σεμινάρια για την διζωνική ομοσπονδία και την επιδιωκόμενη λύση 2 φορές στα μέλη του. Το ΑΚΕΛ πραγματοποιεί δικοινοτικές συγκεντρώσεις  σε όλα τα επίπεδα και πολλά μέλη και φίλοι του κόμματος έχουν καθημερινή επαφή με τουρκοκύπριους. Ο Συναγερμός τι κάνει; Να θυμίσω τον πόλεμο που έγινε από τον Συναγερμό και τη φοιτητική του παράταξη ενάντια στην πρόεδρο αν δεν κάνω λάθος της διοικούσας επιτροπής Σία Αναγνωστοπούλου για τις θέσεις της; Για τον πόλεμο που έγινε για να μην είναι το πανεπιστήμιο δικοινοτικό; Στην αντίδραση δημιουργίας σχολής τουρκικών σπουδών; Την πολεμική που δέχτηκε η Καίτη Κληρίδη για την δράση της στις δικοινοτικές συγκεντρώσεις και σεμινάρια; Ποιες οι θέσεις και τα συνθήματα της φοιτητικής παράταξης του Συναγερμού; Πόσοι από την ηγεσία του συναγερμού επιδιώκουν συνειδητά την λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και την εννοούν; Αυτό φαίνεται από τις ίδιες τους τις δηλώσεις και στις συνεντεύξεις τους. (αυτό είναι κουλτούρα συνύπαρξης;)

Από πότε η επιδίωξη του Συναγερμού για λιγότερο κράτος και ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών (ας το σκεφτούν αυτό οι υπάλληλοι σ’ αυτούς τους οργανισμούς πριν ψηφίσουν), και η ανάληψη της οικονομίας εξολοκλήρου από τις επιχειρήσεις είναι μιχτή οικονομία; Πως εφαρμόζεται ο κοινωνικός φιλελευθερισμός;
Είναι τα πιο πάνω μέτρα που εννοεί ο συναγερμός όταν ζητά να παρθούν διαρθρωτικά μέτρα και μιλά για αδράνεια της κυβέρνησης.  Η κυβέρνησης πήρε μέτρα και είναι η μόνη κυβέρνηση που έκανε τομές, αλλά δεν είναι αυτά που ασφαλώς θέλει ο συναγερμός. Η κυβέρνηση αυτή έκοψε τις πολλαπλές συντάξεις, μείωσε τις θέσεις στο δημόσιο σε αντίθεση με τις προηγούμενες που τις αύξαναν. Βελτίωσε σημαντικά τις δημόσιες συγκοινωνίες. Εφάρμοσε στεγαστική πολιτική. Πήρε μέτρα για την πολεοδομική αμνηστία. Πήρε μέτρα για είσπραξη των ανείσπρακτων φόρων και την φοροδιαφυγή. Πήρε νομοσχέδιο στη βουλή για φορολόγηση  κατά 1% περισσότερο των μεγάλων κερδών και φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, κάτι που δεν πέρασε αφού ο συναγερμός και οι λοιποί συγγενείς θεώρησαν πως αυτό πλήττει τις επιχειρήσεις (δεν θα μπορούν να κάνουν επενδύσεις), ενώ εμείς οι εργαζόμενοι αν πληρώνουμε 200 ευρώ φόρο τον μήνα και αυξηθεί στα 250 η στα 300 π.χ. δεν πειράζει δεν θα επηρεαστούν οι επενδύσεις και η οικονομία. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με γειτονικές χώρες καθόρισε την αποκλειστική οικονομική ζώνη και προχωρεί σε εκμετάλλευση των τυχόν κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Όπως και στην προσέλευση ξένων επενδύσεων και για τις οποίες πάλιν υπάρχουν αντιδράσεις μήπως και σημειώσει κάτι θετικό αυτή η κυβέρνηση και έχει να παρουσιάσει έργο. Φρόντισε ώστε το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων να εξασφαλιστεί για τα επόμενα 50 χρόνια να είναι αποδοτικό κ.α.

Αυτό που επιδίωξε ο συναγερμός και οι συνοδοιπόροι του ήταν να κόψει τα έσοδα της κυβέρνησης και να αυξήσει τα έξοδα  με τις ανάλογες συνέπειες, για να μπορούν να την κατηγορούν για καταβαράθρωση της οικονομίας.

Σε συνέντευξη του ο Ν. Αναστασιάδης στον ΑΣΤΡΑ το Σάββατο 7 Μάη μεταξύ 11 και 12π.μ. σε ερώτηση σχετική απάντησε ότι το πραξικόπημα το 1974 το έκανε η ελληνική χούντα. Καμιά αναφορά στην ΕΟΚΑ β ή σε συνεργάτες στην Κύπρο, όπως βέβαια κάνουν όλοι του συναγερμού όταν τεθεί το ζήτημα. (οι λόγοι γνωστοί). Μήπως το πραξικόπημα η( ελληνική) χούντα το έκανε μόνο με τους (έλληνες) αξιωματικούς που ήταν στην Κύπρο; Ή με τηλεχειριστήριο από την Αθήνα; Αυτοί με τα σήματα της ΕΟΚΑ β ποιοι ήταν;

Ο Τορναρίτης πρόεδρος της επιτροπής παιδείας της βουλής (συναγερμικός βουλευτής) θύμωσε με τον υπουργό παιδείας που είπε για το θέμα των βιβλίων από την Ελλάδα (ότι θα τα πληρώνουμε) ότι θα μπαίνουν στα σχολεία βιβλία κυπρίων συγγραφέων. Ο Τορναρίτης εκφράζει μια λογική της δεξιάς (του εθνικού κέντρου) που για δεκαετίες κράτησε τους κύπριουςδημιουργούς στο περιθώριο και την αφάνεια. Στέρησε ή περιόρισε από την Κύπρο την δυνατότητα πνευματικής, πολιτιστικής παραγωγής.

Θα ήθελα να σχολιάσω και τη στόχευση κάποιων στο κομματικό σύστημα ως κάτι κακό και την υποστήριξη ενός συστήματος ανεξάρτητων προσωπικοτήτων. Τα κόμματα είναι η βάση της δημοκρατίας που παρ’ όλες τις αδυναμίες της εγώ τουλάχιστον δε γνωρίζω κάτι καλύτερο. Τα κόμματα το καθένα από αυτά έχει την δική του πολιτική και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ομάδας πολιτών και την γνωρίζουμε. Οι ανεξάρτητοι ποιάν πολιτική έχουν; Μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη πολιτική για όλα τα ζητήματα ή τουλάχιστον σε αρκετά ζητήματα; Οι ανεξάρτητες προσωπικότητες οδηγούν στον παραγοντισμό με όλες τις συνέπειες;
Γι’ αυτό αταλάντευτα η ψήφος μου θα πάει στην μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη το ΑΚΕΛ, που εδώ και 85 χρόνια με τους αγώνες του έβαλε τη σφραγίδα του στην οργάνωση της κυπριακής κοινωνίας και σε όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού γενικότερα. Ξεκινώντας μια χούφτα ανθρώπων σε πολύ αντίξοες συνθήκες, συνθήκες παρανομίας, συμφωνίες κυρίων για περιορισμό της δύναμης του στο 10-12%, αποκλεισμό από την δημόσια υπηρεσία και αλλού, φακέλωμα κ.λπ. έφτασε να είναι πρωταγωνιστική δύναμη έφτασε να κυβερνά, διότι έχει ρίζες στο λαό τον οποίο υπηρετεί και γι αυτόν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: