Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πολιτικός ρατσισμός

Αυτή η έκφραση ανήκει στον πρόεδρο του ΔΗΣΎ Νίκο Αναστασιάδη, για να μας πει ότι στο κόμμα του δέχονται όλες τις απόψεις, και πως αν απόκλειαν κάποιες απόψεις θα ήταν πολιτικός ρατσισμός. Έχασαν οι λέξεις το νόημα και τη σημασία τους. Δηλαδή αυτό που θέλει να μας πει ο Ν. Αναστασιάδης είναι π.χ. ότι στο ΑΚΕΛ (το κόμμα της αριστεράς) θα έπρεπε να γίνονται δεχτές απόψεις που να στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, ή απόψεις που να υποστηρίζουν εθνικιστικές λύσεις στο κυπριακό, και από τη στιγμή που αυτό δεν γίνεται είναι αυτό πολιτικός ρατσισμός.
Όμως στον ΔΗΣΥ γίνονται λέει δεχτές όλες οι απόψεις. Δηλαδή να καταλάβω ότι στον συναγερμό μπορεί να ενταχθεί ένας κομμουνιστής, να υποστηρίζει τις απόψεις του, ακόμα να εκλεγεί βουλευτής να υποστηρίζει θέσεις υπέρ του κοινωνικού κράτους και φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αλλά την ώρα της ψηφοφορίας τι θα κάνει άραγε; (μήπως ο Λευτέρης τώρα που το σκέφτομαι είναι αριστερός αλλά την ώρα της ψηφοφορίας ακολουθεί τις επίσημες θέσεις του κόμματος του;)
Τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει ο πρόεδρος μας λέει ο Ν. Αναστασιάδης. Δηλαδή μαζεύονται συζητούν, λέει ο καθένας την άποψη του, πως παίρνονται οι αποφάσεις δεν ξέρω, και μετά βγαίνουν έξω και ο καθένας τοποθετείται ανάλογα με τις απόψεις του, κάτι δηλαδή σαν τον καφενέ, στην προκειμένη περίπτωση πολιτικό καφενέ. Αν δε κάποιος θέλει να μάθει τις επίσημες θέσεις του συναγερμικού καφενέ πρέπει να απευθυνθεί στον πρόεδρο. Έτσι αύριο όταν ο Χρίστος Κληρίδης μας μιλά για το κυπριακό ως υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ αυτά που θα υποστηρίζει δεν θα είναι θέσεις του κόμματος του οποίου είναι υποψήφιος αλλά δικές του. Έτσι δεν ασκείται πολιτικός ρατσισμός και ικανοποιούν όλα τα γούστα για να μην χάνουν όπως ελπίζουν κανένα ψήφο κυρίως της άκρας δεξιάς.
Έχω μια απορία: τι είδους σεβασμός είναι αυτός στην δημοκρατία όταν δεν υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις της πλειοψηφίας; Με τη λογική αυτή μπορούμε να είμαστε όλοι σ’ ένα κόμμα και δεν υπάρχει λόγος να έχουμε άλλα κόμματα, (μήπως αυτό θέλουν;)
Μας είπε ο Ν. Αναστασιάδης επίσης ότι ο ΔΗΣΥ είναι αστικό κόμμα, τότε γιατί όταν του πουν ότι στηρίζει ο συναγερμός την αστική τάξη (το μεγάλο κεφάλαιο) θυμώνει; Μήπως δεν ξέρει ούτε αυτής της λέξης τη  σημασία; Ή μας παραπλανεί σκοπίμως;
Καταπιάστηκα με δύο λέξεις  που εκφράστηκαν τελευταία. Δεν είναι οι μόνες, δικαιολογώ τον απλό κόσμο να μη γνωρίζει και να χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις ή έννοιες. Όμως δεν δικαιολογώ ανθρώπους που θέλουν να χειρίζονται τις τύχες μας να μη γνωρίζουν ή σκόπιμα να δίνουν άλλο νόημα σε λέξεις έννοιες και πολιτικούς όρους για να συγχύσουν να παραπλανήσουν με τελικό σκοπό να πετύχουν τους στόχους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: